TopForce Alliance toont grip op SAP innovaties

09-03-2013

Grip krijgen op de laatste SAP innovaties is niet zo lastig als het soms lijkt. Zo bleek donderdag 7 maart tijdens het SAP Kennisevent op Kasteel Maurick in Vught. Zo’n 100 bezoekers van 60 verschillende SAP klanten kwamen op uitnodiging van het SAP collectief TopForce Alliance naar dit Kennisevent met o.a. klantpresentaties van AkzoNobel, Stedin en GDF Suez. Telkens weer kwam daaruit naar voren hoe snel de laatste SAP innovaties binnen een project toepasbaar zijn.

De ontwikkelingen rondom SAP innovaties als Analytics, Cloud, HANA en Mobility verlopen razendsnel. Het tempo ligt zelfs zo hoog, dat SAP bedrijven soms het beeld krijgen dat al die innovaties voorlopig toekomstmuziek zijn. Onterecht, zo bleek in Kasteel Maurick onder andere uit het verhaal van Mark Raben, Director Innovation & Product Strategy van SAP. Tijdens zijn afsluitende keynote sessie liet Raben aan de hand van concrete voorbeelden zien dat SAP innovaties direct toepasbaar zijn. In dat kader ziet Raben de bundeling van de innovatiekracht van de TopForce Alliance members als een waardevolle ontwikkeling voor SAP klanten.

Compleet aanbod van SAP kennis
Het SAP Kennisevent vond plaats op initiatief van TopForce Alliance, waarin de tien Members gezamenlijk vrijwel het gehele SAP spectrum afdekken. Daardoor is TopForce Alliance in staat om een compleet programma te tonen. Onno Coenen, Managing Director van TopForce Alliance, noemde tijdens zijn welkomstwoord de allianties binnen de luchtvaart als voorbeeld. “Die samenwerkingsverbanden zijn al heel lang de normaalste zaak van de wereld en blijken niet voor niets erg succesvol. Groeien, met alle ruimte voor de eigen identiteit en kennis: dat is waar het om gaat. Op die manier behouden wij enerzijds de ondernemerskracht van onze members en bundelen wij de kennis en innovatiekracht voor onze klanten.”

Goed en snel
De kracht van TopForce Alliance komt volgens Coenen vooral tot uiting in een unieke combinatie van compleet, goed en snel. “Geen enkele traditioneel georganiseerde partij kan dit waarmaken. Door de specialisatiekracht van zelfstandige niche-spelers optimaal te bundelen, zijn we niet alleen completer dan alle traditionele partijen, maar bovendien écht goed op elk SAP deelgebied”, aldus Coenen. “De reacties na afloop van het event spraken boekdelen. We hebben deelnemers de ogen geopend en laten zien waarom klein het nieuwe groot is. Snel schakelen, zonder onnodige bureaucratie en intern gedoe: met deze formule krijgt de klant onze volledige aandacht en ook nog eens via één loket.”

Over de members
hmb is de enige gespecialiseerde dienstverlener in Nederland met volledige focus op SAP Solution Manager.

Identify is specialist op het vlak van SAP Test Automatisering en SAP Test Tooling. De consultants zijn bovendien volledig thuis in strategisch, technisch en functioneel testen.

Tacstone Solutions richt zich als SAP dienstverlener vooral op verbetering van de financiële processen en de juiste integratie met de primaire en ondersteunende processen.

Acorel is de meest ervaren dienstverlener in SAP CRM, SAP Mobility en SAP Cloud. De consultants van Acorel zijn vooral actief op de procesgebieden Marketing, Sales en Service.

Compera Consulting richt zich als specialist op Inkoop gerelateerde bedrijfsprocessen en de ondersteuning ervan door met name SAP SRM, SAP Sourcing, SAP MM en SAP Invoice Management.

Luxon focust zich als ervaren dienstverlener op de vier essentiële pijlers voor elk SAP HCM systeem: inhoudelijke business consultancy, SAP expertise, projectmanagement en beheer.

Quinso richt zich op SAP ERP implementaties en focust zich daarnaast op Supply Chain Management, Proces Integratie en Shopfloor Integratie.

Vesta Partners is specialist op het vlak van implementatie en ondersteuning van SAP voor Enterprise Asset Management.

Interdobs heeft SAP BI en BO als focusgebied. De consultants van Interdobs zijn betrokken bij omvangrijke en complexe Business Intelligence projecten.

The Next View is Integratie, Mobility, Intelligence en Cloud expert en verbetert de prestaties van klanten door mensen, processen en systemen met elkaar te verbinden en eenvoudig toegankelijk te maken.

Over TopForce Alliance
TopForce Alliance is een collectief van gespecialiseerde SAP dienstverleners. De alliantie beschikt over diepgaande kennis van het hele SAP spectrum. Via één balie ontsluit TopForce Alliance de kennis, de ervaring, de flexibiliteit en de denkkracht van een groot aantal marktleidende SAP spelers. TopForce Alliance is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.